Yogaweek op een familiecamping in de Vogezen


Vanaf maandag 7 augustus tot en met vrijdag 11 augustus 2017 geef ik les op camping Les Collieures in de Vogezen. Deze yogaweek is geschikt voor alle niveaus. 

Elke dag zijn er twee lessen: de ochtendles is van 08:00 tot 10:00 uur en de avondles is van 20:00 tot 22:00 uur. De ochtendles is een actieve les, de avondles is een rustgevende.

De yogalessen vinden plaats in een luxe partytent die, indien nodig, volledig afgesloten kan worden.

Tot 1 juli 2017 kost deze week €200. Na 1 juli kost de week €250. Dit bedrag is uitsluitend voor de lessen. 

Opgeven gaat via het contact formulier. U krijgt een e-mail met daarin de bevestiging en de betaalgegevens.


De camping dient zelf geboekt te worden via de website http://www.campinglescollieures.com.

Het is een rustige familiecamping gelegen op een berg. De camping wordt aan alle kanten omgeven door bos. Het sanitair is eenvoudig en netjes. De douches zijn gratis. Op de ruime velden mogen houtvuren gestookt worden, waarboven gebarbecued kan worden. Bij de receptie kan elke dag vers brood besteld worden voor de volgende ochtend.


De opzet van de week is dat iemand met zijn gezin naar een yogaweek kan. Door deze lesindeling is het goed mogelijk om overdag uitstapjes te maken. Uitstapjes


Kastelen

In de omgeving liggen meerdere kastelen, waarvan er twee leuk zijn voor kinderen, waaronder Château du Haut-Koenigsbourg. Informatie is te vinden bij de Information Touristique in Corcieux.


Watervallen

In Gerardmer, zie de beschrijving op http://www.bleijs.net/vogezen/cuves.php.


In Tendon zijn twee watervallen, een grote en een kleine. Op deze site is een beschrijving te vinden: http://www.bleijs.net/vogezen/tendon.php.


Kathedraal

In Saint-Dié staat een kathedraal: Saint-Dié Cathedral. Als je toch in Saint-Dié bent (voor de boodschappen), is het toch een uitje.

 

“In comparison with other French places of worship. Disappointing. ”

 

Almost completely rebuilt after the Second World War, based upon the three photos displayed near the entrance. The Cathedral has no redeeming feature to encourage a second visit.

 

 

Mijnen

 

 

Mines d'argent de La Croix aux Mines is een ondergrondse mijn. 

Vanaf de camping ligt in tegengestelde richting een mijn die eigenlijk alleen bovengronds te bezichtigen is. Deze geeft een duidelijk beeld hoe de mijnbouw is ontstaan en hoe die plaatsvond in de 13e eeuw.

 

Informatie is te vinden bij de Information Touristique in Corcieux.

 

Keltisch Kamp

Net boven Saint-Dié ligt een Keltisch kamp op deze site staat er meer over http://www.bleijs.net/vogezen/bure.php.

 


Veld met zeer grote keien

In de omgeving van de camping. Enkele van de foto's zijn genomen op dit veld.


Bergtoppen

In de Vogezen liggen een aantal bergtoppen die het bezoeken waard zijn. Ze zijn toeristisch, maar het uizicht en de mogelijke wandelingen zijn mooi. 


Watersport

In Gerardmer zijn veel watersporten mogelijk. 


Midden in de Vogezen in een dal ligt een meer, dat minder toeristisch is en waar gezwommen mag worden. Er is ook een kabelbaan en er zijn waterfietsen te huur.


Meren

In de Vogezen liggen op hoogte diverse meren, waarin niet gezwommen mag worden, maar die wel leuk zijn voor een picknick of iets dergelijks.